Skip to Content

Tripletex – gjør det enklere å være selvstendig næringsdrivende

Posted on

Tripletex er et norskutviklet regnskapsverktøy som man bruker via nettleseren – en såkalt webapp. For 129,- kr måneden får man regnskap og faktura – og jeg skal her fortelle litt om mine egne erfaringer med Tripletex.

Selv er jeg selvstendig næringsdrivende (freelance webutvikler) og har benyttet Tripletex siden 2009. Siden jeg driver et enkeltmannsforetak er løsningen veldig enkel å bruke – det eneste jeg stort sett gjør er å opprette fakturaer og registrere innkommende regninger.  Resten – dvs. årsregnskap, moms, osv. ordner Tripletex selv. Ganske enkelt genialt :)

Man kan også bruke Tripletex til å sende ut tilbud til kunder, selvom dette selvsagt ikke har noen innflytelse på selve regnskapet.

Både faktura og tilbud blir sendt ut som PDF til kunden – dersom de har behov for å ha faktura i papirutgave for et evt. regnskap må de printe ut denne selv. Tripletex har ikke mulighet til å sende ut faktura via vanlig post. Av egen erfaring kan jeg si at dette ikke har vært noe hinder for meg – har sendt ut rundt hundre fakturaer siden jeg ble selvstendig næringsdrivende og har ennå ikke fått noe spørsmål om å få faktura på papir.

En funksjonalitet som er ganske genialt er at man kan koble opp Tripletex mot Altinn. Etter at man har gjort dette får man et menypunkt som heter “Registrer omsetningsoppgave” – som gjør ting veldig enkelt om man er registrert i Merverdimantallet og skal levere en slik omsetningsoppgave.

Her er en video som vises hvordan dette gjøres:

En ting som kan være verdt å merke seg ang. denne funksjonaliteten er at når man så logger inn i Altinn vil finne Omsetningsoppgave for perioden man allerede har sendt inn via Tripletex. Dette er fordi Altinn allerede har opprettet en for manuall utfylling. Ta ganske enkelt og klikk på menypunktet “Arkivert” og sjekk at omsetningsoppgaven du registrerte i Tripletex er kommet inn.

Hvis den er kommet inn kan du ta og slette den duplikate omsetningsoppgaven som ligger i meldingsboksen din til behandling.

Konklusjon

Alt i alt kan jeg anbefale Tripletex for småbedrifter / selvstendige næringsdrivende. Jeg har imidlertid ikke prøvd andre løsninger (som f.eks. Mamut) – men så har jeg heller ikke hatt behov for å bytte.

Sjekk ut Tripletex på http://www.tripletex.no.

Hva er dine erfaringer med regnskapsløsning? Har du gjort deg noen tanker / observasjoner som er ulik mine?