Skip to Content

Rekordlav boligrente ved binding?

Posted on

Fokus Bank melder i en pressemelding på sine hjemmesider om “Årtusenets laveste fastrente”. Det var en modig påstand, tenkte vi – og lar dem komme til orde her på bloggen:

“Rekordlave fastrenter bør få mange til å tenke seg om en gang til, mener privatøkonom Monica Haftorn Iversen i Fokus Bank. Nå  kan du binde renta i fem år på historisk lave 3,65 %.

Urolige markeder har gitt unormalt billige fastrentelån. Fokus Bank satte denne uka ned sine fastrentesatser med inntil 0,40 prosentpoeng.

– Generelt er vi forsiktige med å anbefale kunder å tegne fastrenteavtale ut i fra et motiv om å ”slå markedet”, men det er likevel ingen tvil om at tilbudet nå er godt, sier Haftorn Iversen som likevel understreker at ønske om økonomisk forutsigbarhet bør være hovedmotivet for å binde renta.

Lavere enn flytende

Fokus Banks beste flytende rente er for tiden på 3,55, mens renten for fastrente over tre år etter justeringen er 0,25 prosentpoeng lavere og ligger nå på 3,30 prosent.

– Dette er nok et bevis på at situasjonen er urolig og unormal. Forrige ”rekord” for denne bindingstiden var på 3,55, sier Haftorn Iversen.

**

**

Les hele pressemeldingen selv her [PDF].

Så gjenstår det vel bare for oss å tipse om en tidligere post her på Dr. Smart bloggen: Har du riktig rente på ditt banklån? <- Les den før du evt. løper til Fokus Bank med boliglånet ditt.