Skip to Content

Kjøp alltid flybilletten med kredittkort

Posted on

Kom tilfeldigvis over denne artikkelen på VG som viser hvorfor det kan være lurt å kjøpe flybilletten på kredittkort (eller andre resier for den saks skyld).

Det er her snakk om selskaper som går konkurs og kunder som derfor taper både flytur og pengene de har brukt på denne:

– Har du kjøpt billetten direkte fra flyselskapet og har betalt med kredittkort, kan du kreve de tapte pengene tilbake fra kredittkortselskapet, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet til NTB.

Skulle en ikke nå fram, kan en klage til finansklagenemnda. Flønes sier at har en kjøpt billetten som en del av en pakkereise, må en henvende seg til charterselskapet.

Det finnes også flere kredittkort med reiseforsikring inkludert så det er jo enda en grunn til å bruke kredittkortet ved kjøp av flybilletten. Noen flyselskaper tar imidlertid en ekstra gebyr v/bruk av kredittkort – sjekk dette og så får du vurdere det opp mot risiko. Dette gjelder spesielt lavprisselskap (Norwegian tar f.eks. 40,- i gebyr ved bruk av kredittkort, deres eget Bank Norwegian kort ekskludert selvsagt).