Skip to Content

5 middager til 10kr

Posted on

Er man student, singel eller av andre grunner ønsker å spare litt penger på mat er det absolutt mulig å gjøre dette – også i “dyre” Norge.

Vi presenterer her: “En arbeidsuke på 50kr” eller “fem middager til 10kr”.

1. Mandag – Tunfisk & Nudler

En boks tunfisk i olje tl 7kr, og en pakke nudler til 3kr. Sleng tunfisken i en skål, tilsett litt pepper, kok nudlene som anvist på pakken og sleng de over tunfisken når ferdig. Rør litt rundt og spis.

2. Tirsdag – Løksuppe

Løk er veldig billig, for 10kr får du mer enn nok. Husk å kjøpe løk i løsvekt, i nett er den mye dyrere (løsvekt finner man til 6-7kr/kiloet f.eks. på rimi og meny). Her har du en oppskrift på løksuppe.

3. Onsdag – Potetstappe med grillpølser

Norske nypoteter for 5kr (du får ganske mange for den prisen, kanskje rundt 1.5kg) og en halv pakke Finsbråten grillpølser – denne koster 9,90 men du kan bruke andre halvdelen i morgen.

4. Torsdag – Stekte Pølser & Poteter

Norske nypoteter for 5kr, kutt dem opp og stek dem i panna. Enda bedre er det om du kokte alle i går og nå steker restepotetene. Kutt opp resten av grillpølsene som du hadde i går i biter også og stek dem. Perfecto!

5. Fredag – Potetsuppe

3kr i poteter – resten kan du bruke på hvitløk (du får sikkert kjøpt i løsvekt i innvandrerbutikk); skrell potetene og del dem opp i terninger, surr 3 båter hvitløk i litt smør (gjerne sammen med litt vanlig løk om du har rester fra dagen du hadde løksuppe) – ha i 7dl vann og om du har en buljongterning (kraft) bør du slenge denne i om du ikke har kan du kanskje klare deg med bare salt/pepper — kok til alt er mørt, og kjør så suppen glatt i en matprosessor. Voilá, en næringsrik og god suppe til middag.

Sånn, da har du overlevd en hel arbeidsuke på 50kr hva middag gjaldt, og hvis du i tillegg har jobbet så bør du altså ha klart å spare litt penger. Rinse and repeat noen måneder og år så er du millionær tilslutt 😉

Takk til Katie Munoz for potetbildet brukt i denne artikkelen.