Skip to Content

Hvilken joggevogn er best i test?

Posted on

Chariot Cougar Joggevogn

Løpevogn, joggevogn, sportsvogn – kjært barn har mange navn. Når det gjelder barnevogn til jogging er utvalget, som generelt med babyting, utrolig stort.

Bumbleride Indie 2013 Aqua Marine, Chariot Cougar, Croozer Kid1, Trille Joggevogn, Mountain Buggy Evolution Terrain Flint, Mountain Buggy Evolution, Babyjogger F.I.T, Dreamer Design Rebound, Babyjogger City Elite, X-Leander joggevogn, etc.etc.

Navnene er mange og kreative .. og prisene er minst like varierte; fra drøye tusenlappen til godt over ti tusen kroner.

Men hvilken joggevogn er best i test?

Godt spørsmål, men et enda bedre spørsmål er; hvilken joggevogn er best for deg?

Her er ting du bør vurdere ved kjøp av joggevogn:

Forhjul – skal dette være svingbart eller fast?

Barnevognguiden skriver:

Fordelen med å ha en joggevogn med fast forhjul er at den vil være mer stabil, og vil enklere følge din retning når du jogger. Forhjulene har en tendens til å være større på de vognene med fast forhjul, og dette er komfortabelt både for barnet og vognføreren. Et fast forhjul håndterer ujevnheter, humper og dumper enn ett svingbart forhjul.

Fordelen med svingbart hjul er selvsagt at vognen er enklere å svinge, f.eks. med bare én arm (om du f.eks. holder noe i andre armen).

Dersom joggevognen blir din andre vogn, og du allerede har en vogn til daglig-bruk som har svingbare forhjul, trenger du ikke dette også på joggevognen.

Hvordan skal du bruke vognen?

Skal du reise med den? I så fall bør den bli liten sammenleggbar.

Skal du bruke den i ulendt terreng? Hovedsaklig jogge med den? I så fall bør du tenke på ting som at den bør ha et solid understell, gjerne bra støtdemping og store hjul. Dette koster gjerne ekstra men det kan være vel verdt pengene.

Ekstrautstyr

Noen vogner kan kobles til sykkelen (bla. Charlot Cougar vognene) og andre kan også monteres ski under slik at de fungerer som pulk om vinteren. Dette kan være verdt å ta med i beregningen når du skal kjøpe vognen; dess flere bruksområder den har, dess mer får du brukt den.. som igjen kan rettferdigjøre prisen du betaler for vognen :-)

Ikke begynn for tidlig

Husk at du ikke må begynne å jogge med barnet ditt for tidlig. Jeg har sett anbefalinger på at man kan begynne med jogging etter 1 års alderen. Men forhør

Lenker